Tekstcorrectie

Werkwijze Tekstcorrectie

Teksten kunnen bij mij aangeleverd worden via de mail of de post. Digitale bestanden lever je aan als Word-document of PDF-bestand. In een Word-document verwerk ik alle aanpassingen met ‘wijzigingen bijhouden’ en in een PDF-bestand maak ik gebruik van ‘opmerkingen’. Teksten die aangeleverd worden via de post kijk ik na met de standaard correctietekens.

Ik let bij het corrigeren op de volgende zaken:

– Typfouten

– Spelfouten (grammatica)

– Taalfouten (woordkeuze, voorzetsels, lidwoorden)

– Stijlfouten (interpunctie)

Werkwijze Inhoudelijke Feedback

Teksten kunnen bij mij aangeleverd worden via de mail. De digitale bestanden lever je aan als Word-document of PDF-bestand. Voor beide bestandsvormen gebruik ik de optie ‘opmerkingen’. Ik geef feedback op de inhoud van de tekst. Ik verander niets aan de tekst, maar maak opmerkingen die je aan het denken kunnen zetten over je eigen tekst.

Bij het feedback geven let ik op zaken als:

– Is de tekst leesbaar en begrijpelijk?

– Past de tekst wat mij betreft bij de doelgroep die u voor ogen heeft?

– Zijn er inconsequenties met betrekking tot de inhoud? (wisselt een personage bijvoorbeeld niet per ongeluk van naam of uiterlijke kenmerken)

– Feedback op verhaalaspecten als ruimte, personages, vertelperspectief en tijd.

– Feedback op eventuele specifieke vragen die u zelf aanlevert.

Door mijn achtergrond in het basisonderwijs en Master in Jeugdliteratuur heb ik extra specialistische kennis op het gebied van kinder- en jongerenboeken. Uiteraard sta ik open voor elke doelgroep en elk genre.

Tarieven

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, hanteer ik geen uurtarief, maar een tarief per 1000 woorden. Zo weet je op voorhand wat de opdracht gaat kosten. Het exacte tarief hangt af van de combinatie van diensten waar je gebruik van wilt maken.

Interesse?

Voor vragen of informatie over tarieven kun je altijd contact opnemen door een mail te sturen naar: evelineglorius@gmail.com

KvK: 76174735